7635 Pécs, Fábián B. köz 5. (72)336 524 (+36 20) 936 07 545
Ingatlan értékesítés, üdülő bérbeadás...
Ipari csarnokok bérbeadása és hasznosítása
13 válasz a passzívházak alapkérdéseiről
2013. május 30.
13 válasz a passzívházak alapkérdéseiről Passzívház - sok tévhit él az emberekben a passzívház-technológiáról. A Passzívházépítők Országos Szövetsége weboldalán a remek összefoglaló található, gyakran ismételt kérdésekről. Összeállította Hegedűs Attila okl. építészmérnöktől, minősített passzívház tervező:

A következő napokban végig megyünk egy-egy kérdésen.

 

Az első a kérdések sorában, hogy mi is az a passzívház?


A passzívház egy olyan épület, amely kimagaslóan jó hatékonysággal, és jelentős gépészeti közreműködés nélkül (passzívan) hasznosítja a környezetében rendelkezésre álló hőenergiát. (Általánosságban elmondható, hogy a passzívház fűtési energiaigényének 1/3-át a nyílászárókon át érkező napenergia, 1/3-át a bent tartózkodó személyek és a használt berendezések hőleadása, 1/3-át pedig a fűtési rendszer - valamilyen hőtermelő - biztosítja.)

Ez a hatékonyság azt jelenti, hogy jó közelítéssel egy passzívház fűtési energiaigénye körülbelül 1/10-e egy hasonló, hagyományos épületnek. Egy ilyen épület 1 m²-nyi területe 1 éven át kifűthető maximum 15 kWh-nyi energiával, ami megközelítőleg megfelel 1.5 liter olaj, vagy 1.5 m
³-nyi gáz fűtőértékével. Vagyis például egy 100 m²-es ház teljes éves fűtési energiaigénye nem több mint 150 m³-nyi földgáz.

Fontos kiemelni, hogy a passzívház nem egy építési rendszer, nem egy konkrét technológia. Sokkal inkább mondhatjuk, hogy az építészetben és az építőiparban általánosan használt, járatos megoldások tudatos - műszakilag fegyelmezett, összefüggésekben vizsgát - felhasználása.

forrás: paosz.hu

« Vissza a hírekhez
Információkérés
Teljes név*:
Telefonszám:
E-mail cím*:
Captcha*: Mennyi öt * kettő?
Kérjük adja meg számmal!

Megjegyzés*:
 
   *A mező kitöltése kötelező
tutela.hu 2012 © Minden jog fenntartva!

Készítette: